Les activitats d’educació ambiental arribaran a uns 8.000 alumnes aquest curs

El programa d’educació ambiental que el Consorci du a terme conjuntament amb el Camp d’aprenentatge del Bages arribarà aquest curs a gairebé 4.000 alumnes del Bages i el Moianès.
Entre les principals accions que es duran a terme hi ha:
  • Les activitats de l’Aula ambiental que proposen visites al Parc ambiental de Bufalvent i al Parc del Secà, tallers i xerrades, entre d’altres.
  • Projectes Compartits sobre residus: un projecte en què participen 10 centres de primària (més de 400 alumnes), i que consisteix en treballar un projecte transversal amb el títol “Què en fem dels nostres residus?” durant tot el curs per tractar la gestió de residus des de diferents àmbits. Es tanca amb un acte de cloenda amb l’alumnat i una avaluació i valoració del desenvolupament dels projectes.
  • Ecociutat: aquest curs, 4 instituts (amb més de 300 alumnes), participaran en el projecte Ecociutat en què s’estudia la ciutat o el centre educatiu com a ecosistema i l’alumnat analitza paràmetres com l’energia, la mobilitat, el consum, els residus, l’aigua i la biodiversitat per desenvolupar plans de millora.
A aquestes xifres -que demostren la gran vitalitat de les activitats d’educació ambiental als municipis consorciats-, cal afegir-hi els centres i alumnat que participaran a La deixalleria mòbil va a l’escola i que s’estan inscrivint aquests dies. El curs passat, aquesta proposta va arribar a més de 4.000 alumnes. Com a novetat d’aquest any, s’ha posat en marxa un plataforma en línia perquè els centres educatius puguin veure tota la informació detallada i reservar les activitats. Es pot consultar aquí.També s’han renovat i actualitzat algunes de les activitats que s’ofereixen.

Comparteix la notícia

Sobre el Consorci

El Consorci del Bages per a la gestió de residus gestiona serveis públics de recollida selectiva, deixalleries i tractament de residus municipals. Fomenta l’educació ambiental, treballant en xarxa amb el Camp d’Aprenentatge del Bages, i promou la comunicació ambiental impulsant programes educatius i campanyes.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt