Deixalleries

Els residus que no es poden llençar en cap dels contenidors que tenim a la via pública ni als cubells del porta a porta han d’anar a la deixalleria. Des de l’oli de cuinar, passant per electrodomèstics, fustes o esprais, per exemple.

La xarxa de deixalleries del Consorci inclou 16 deixalleries fixes, instal·lacions situades en diferents municipis del Bages i el Moianès, i les deixalleries mòbils, unes furgonetes que visiten periòdicament 31 municipis del territori.

El servei de deixalleries funciona en xarxa per tal que qualsevol ciutadà pugui utilitzar qualsevol deixalleria, independentment del municipi on visqui, amb una àmplia cobertura horària.

Deixalleries fixes

Quins residus podem portar a la deixalleria fixa?

Piles, fluorescents, bateries, pintures, dissolvents, productes de neteja, olis, vidre de portes i finestres, mobles, electrodomèstics, fustes, pneumàtics, ferralla, roba, sabates, runa…

DEIXALLERIES MÒBILS

Quins residus podem portar a la deixalleria mòbil?

Han de ser residus de petit format (que càpiguen en un cabàs aproximadamente), per exemple: electrodomèstics petits, bateries, cables elèctrics, fluorescents, oli vegetal, piles, toners, coles i dissolvents, pintures i vernissos, esprais, càpsules de café, CD i DVD, etc.

REUTILITZACIÓ SOCIAL

Programa del Consorci del Bages per facilitar la reutilització del màxim possible d’objectes que arribin a la seva xarxa de deixalleries. La finalitat és doble: donar resposta a les necessitats socials de les persones més necessitades i aprofitar el màxim d’objectes que arriben a les deixalleries. El programa es du a terme en col·laboració amb diverses institucions i entitats de caire social, perquè els objectes que entrin a les deixalleries en bones condicions i que siguin béns de primera necessitat es puguin fer arribar a persones o famílies en situació de vulnerabilitat. Es tracta, per exemple, de mobiliari, electrodomèstics, articles infantils, etc.

VOLUMINOSOS

Si tens objectes grans a casa que han d’anar a la deixalleria però tu no els pots portar amb el teu vehicle, posa’t en contacte amb el teu Ajuntament per concretar la recollida de voluminosos porta a porta perquè te’ls vinguin a recollir.

Desplaça cap amunt