Parc del Secà

El Parc del Secà és un espai natural, dins el terme de Manresa, habilitat i senyalitzat pel Consorci del Bages. Està ubicat entre el polígon de Bufalvent de Manresa i el Parc Ambiental de Bufalvent i forma part de l’Anella Verda.

El punt d’accés és pel carrer Pau Miralda, del polígon de Bufalvent, on hi ha una petita zona habilitada com a aparcament.

Itineraris

El Parc del Secà, obert a la ciutadania, té 15 hectàrees i hi ha 3 itineraris senyalitzats:

Camí de les oliveres (camí de dalt)

Camí dels ametllers (camí del mig)

Camí de la timoneda (camí de baix)

Cadascun té aproximadament 1 quilòmetre de recorregut lineal i estan interconnectats per tal que, a l’hora de retornar cap al punt d’inici, es pugui fer un itinerari diferent.

Durant els recorreguts es pot veure el paisatge de l’entorn des d’una situació elevada, tenir vistes de les instal·lacions del Parc ambiental de Bufalvent des de fora, i caminar entre conreus de secà (com vinya, oliveres o ametllers), barraques de vinya, canals de pedra per recollir les aigües, tines d’aigua, o veure restes geològiques. Els diferents punts d’interès estan senyalitzats.

El Parc posa en valor el conreu de secà, de gran importància al Bages, que sovint ha quedat relegat a segon terme per la divulgació que s’ha fet del regadiu al nostre territori.

Descobreix les diferents rutes a Wikiloc

Desplaça cap amunt