Educació Ambiental

És important separar els residus i fer-ne el tractament adequat però, per al nostre entorn i la nostra economia, el millor residu és aquell que no es produeix. Precisament amb la intenció de conscienciar la ciutadania de la importància de ser responsable en la generació de residus, el Consorci del Bages ha fet, des dels seus inicis, una aposta molt clara per la conscienciació l’educació ambiental.

Aula ambiental

Aquest programa d’educació ambiental que porten a terme el Consorci del Bages i el Camp d’Aprenentatge del Bages, acull milers d’alumnes cada curs. Entre les diferents activitats que s’ofereixen hi ha visites al Parc Ambiental de Bufalvent, al Parc del Secà, realització de tallers dins l’àmbit de residus, assessoraments a centres educatius, xerrades, etc. També inclou
les activitats relacionades amb els Projectes Compartits, que cada dos anys es fan sobre la temàtica dels residus.

Inscripcions

Si formes part d’un centre educatiu i esteu interessats/ades en inscriure-us en alguna de les activitats, heu de realitzar la inscripció a través del formulari del Departament d’Educació.

Les inscripcions per al següent curs, dins de termini, s’han de fer el mes de maig anterior.

Per qualsevol dubte podeu trucar al telèfon 606143881 o enviar un correu a gisela.llaurado@consorcidelbages.cat

La mòbil va a l'escola

“La mòbil va a l’escola” és un programa que ofereix als centres educatius la possibilitat que la deixalleria mòbil visiti el centre escolar perquè els infants hi puguin portar residus. A més, aquesta visita es pot acompanyar d’una activitat didàctica. El programa ofereix activitats per a educació infantil i els diferents cicles d’educació primària.

Aquestes activitats tenen com a objectiu recollir residus, donar a conèixer la deixalleria fixa i la mòbil, la diversitat de residus que s’hi poden portar i la importància de la seva recollida.

Per qualsevol dubte podeu trucar al telèfon 606143881 o enviar un correu a gisela.llaurado@consorcidelbages.cat

Juga des de casa

Campanyes de sensibilització

El Consorci del Bages produeix periòdicament campanyes de sensibilització per conscienciar la ciutadania sobre la importància de fer una bona gestió dels residus.

Les campanyes es difonen a través dels mitjans de comunicació del territori i de les xarxes socials pròpies del Consorci.

Tu ets part del canvi (2024)

Tu ets part del canvi (2023)

No em toquis els colors (2021)

T’estimes? (2020)

Som superpoderos@s! (2019)

S'ha acabat el bròquil (2018)

Fins ara! (2016)

Sol·licitar una visita al Parc Ambiental o al Parc del Secà

Si sou una entitat i voleu fer una visita al Parc ambiental de Bufalvent o al Parc del Secà, ompliu aquest formulari i ens posarem en contacte amb vosaltres.

A tenir en compte:

  • Les visites es fan en franja de matí: de 10 a 12 aproximadament
  • Si sou un grup de més de 25 persones, el Consorci del Bages us facilitarà un bus per al transport fins al Parc ambiental o el Parc del Secà.
Desplaça cap amunt