El programa Roba Amiga recull 287 tones de roba usada amb finalitats socials als municipis consorciats del Bages i el Moianès

El programa Roba Amiga, que recull roba usada a través de 66 contenidors als municipis consorciats (Bages i Moianès), ha aconseguit recuperar gairebé 287 tones de roba durant el 2023, en un projecte liderat pel Consorci del Bages per a la gestió de residus i gestionat per l’entitat Solidança. Aquesta dada converteix els municipis consorciats en referents en recollida tèxtil: 1,1 quilos per habitant i any.

Aquest projecte té una finalitat ambiental, de conversió de residus en recursos, i també és un projecte social que al nostre territori ha creat 3 llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social, ja que la roba, un cop classificada, es ven en una botiga de Manresa, oferint producte de segona mà a preu molt assequible.

Amb les 287 tones de roba recollida s’han evitat 2.370 kg d’emissions de CO2 a l’atmosfera, s’ha evitat que la roba vagi a parar al dipòsit controlat de residus i s’ha fomentat l’economia circular amb valor social.

Els residus tèxtils recollits són seleccionats, es trien les peces que es poden aprofitar per tornar-les a introduir al circuit comercial, a preus molt assequibles, i generant llocs de treball a través d’itineraris d’inserció sociolaboral per a persones en situació de vulnerabilitat social.

Comparteix la notícia

Sobre el Consorci

El Consorci del Bages per a la gestió de residus gestiona serveis públics de recollida selectiva, deixalleries i tractament de residus municipals. Fomenta l’educació ambiental, treballant en xarxa amb el Camp d’Aprenentatge del Bages, i promou la comunicació ambiental impulsant programes educatius i campanyes.

Notícies relacionades

Desplaça cap amunt