Imatge del Parc del Secà

Parc del Secà

Neix un nou espai natural al Bages, amb 3 itineraris adequats i senyalitzats a l’entorn del Parc ambiental de Bufalvent, a Manresa, perquè la ciutadania hi pugui sortir a passejar, a córrer i a admirar magnífics paisatges. Es tracta del Parc del Secà, una ambiciosa iniciativa del Consorci del Bages per a la gestió de residus, que ha habilitat aquestes rutes per oferir als visitants un nou espai on desconnectar del soroll i l’estrès diari, tenir contacte amb la natura i l’agricultura tradicional i un lloc per recuperar la consciència dels ritmes anuals del conreu: la floració, la tardor, les llargues tardes d'estiu... Un projecte que posa en valor el conreu de secà, de gran importància al Bages, que sovint ha quedat relegat a segon terme per la divulgació que s’ha fet del regadiu al nostre territori.

Els 3 itineraris senyalitzats al Parc del Secà (entre el polígon de Bufalvent de Manresa i el Parc ambiental) són el camí de les oliveres, el camí de la timoneda i el camí dels ametllers. Cada un té aproximadament 1 quilòmetre de recorregut lineal i estan interconnectats per tal que, a l’hora de retornar cap al punt d’inici, es pugui fer un itinerari diferent.

El punt d’accés és pel carrer Pau Miralda, del polígon de Bufalvent, on s'ha habilitat una zona com a aparcament.  Durant els recorreguts es pot veure el paisatge de l’entorn des d’una situació elevada, tenir vistes de les instal·lacions del Parc ambiental de Bufalvent, i caminar entre conreus de secà (com vinya, oliveres o ametllers), barraques de vinya, canals de pedra per recollir les aigües, tines d’aigua, o veure restes geològiques. Els diferents punts d’interès estan senyalitzats.

 

Ubicació del parc