Un 95% dels residus generats a la Transèquia s’han pogut reciclar gràcies a les àrees de recollida selectiva instal·lades pel Consorci

El Consorci del Bages per a la gestió de residus ha participat per segon any consecutiu a la Transèquia, instal·lant i gestionant 15 àrees de recollida selectiva de deixalles al llarg del recorregut. En total, s’han recollit 464 quilos de residus, dels quals un 95% s’han recollit de forma selectiva i es podran recuperar i valoritzar. Això significa que només un 5% del total recollit és rebuig, amb destinació final al dipòsit controlat de residus de Bufalvent.

Cada una de les àrees estava senyalitzada amb unes banderoles molt visibles i tenia  diversos contenidors per facilitar la separació dels residus que es generaven després dels punts d'avituallament. Els voluntaris s’encarregaven de mantenir les àrees netes i d’ajudar els participants de la Transèquia si tenien algun dubte en la separació de residus. A través d’aquestes àrees també s’han pogut recollir separadament les deixalles generades pels propis avituallaments.

A més del reciclatge dels residus, la instal·lació de les àrees de recollida evita que quedi brossa escampada al Parc de l’Agulla al final de la Transèquia, amb la qual cosa es facilita molt la feina de l’organització de l’esdeveniment, a mans de Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia.

Imatge d'una de les àrees de recollida a la Transèquia
Imatge d'una de les àrees de recollida a la Transèquia