Santpedor canvia tots els cubells per incorporar lectors a la recollida selectiva

28 de novembre de 2017

Ja sabeu que ens agrada compartir iniciatives que duen a terme els municipis consorciats per a la millora ambiental i la gestió de residus. Avui us parlem de Santpedor:

Sota el lema “Millorem el porta a porta”, Santpedor ha distribuït fins a 10.500 cubells nous per millorar la recollida selectiva porta a porta que va implantar fa gairebé 13 anys, convertint-se en un dels municipis pioners en aquest servei a Catalunya.

Els nous cubells, marró per a treure la recollida orgànica i gris per a treure la fracció resta, incorporen un codi de barres que permet fer una lectura de la recollida. Els veïns també han rebut un tercer cubell de dimensions més reduïdes i reixat per a separar l’orgànica a casa. El fet que siguin reixats permet que les bosses compostables idònies per a la separació de l’orgànica s’airegin i s’eviten males olors. Aquesta és precisament una de les novetats més destacades i, per promoure l’ús d’aquestes bosses, l’Ajuntament reparteix un total de 75.000 bosses compostables

La campanya es completa amb material que recorda com cal reciclar. A més s’incideix en dos serveis més que hi ha a disposició dels veïns: la deixalleria on cal portar residus voluminosos i també residus tòxics, perillosos i altres d’especials i la recollida de mobles i trastos vells.

Campanya informativa amb els veïns de Santpedor
Campanya informativa amb els veïns de Santpedor