Les activitats de “La deixalleria mòbil va a l’escola” es transformen en “La deixalleria mòbil ve a casa”

27 d'abril de 2020

El programa d’activitats d’educació ambiental “La deixalleria mòbil va a l’escola” s’ha vist afectat per la crisi sanitària del Covid-19 i s’ha hagut de suspendre. Però l’equip del projecte, format per personal del Consorci del Bages i responsables de la deixalleria mòbil, han aprofitat el confinament per engegar el programa “La deixalleria mòbil ve a casa”, que ofereix activitat virtuals a les escoles.

L’objectiu és que el nou programa d’activitats sigui el més transversal possible i uneixi l’educació ambiental amb altres àmbits curriculars com el de coneixement del medi, lingüístic, educació en valors, digital, artístic,etc. Per a educació infantil i cicle inicial, s’ha creat un portal d’activitats que inclou des de puzzles, fins a “Memory” o jocs per aprendre on va cada residu (per accedir a les activitats, cliqueu aquí). Per a cicle mitjà, s’ha fet una proposta d’endevinalles relacionades amb residus i també se’ls demana que ells inventin noves endevinalles. I per a l’alumnat de cicle superior, es proposa un experiment.

 

De moment, aquests recursos pedagògics només s’han fet arribar a les escoles que havien de participar a les activitats de la deixalleria mòbil durant aquestes setmanes, però, un cop passada la prova pilot, es preveu poder-los fer arribar a totes les escoles de l’àmbit consorciat (Bages i una part del Moianès). L’equip està preparant noves propostes educatives per ampliar el programa.

Hi ha activitats per a diferents edats
Hi ha activitats per a diferents edats