La nova campanya de sensibilització diu "Fins ara" als residus i els dóna una nova vida

El Consorci ha posat en marxa la nova campanya de sensibilització que, amb el nom de "Fins ara", se centra en explicar en què es poden reconvertir els residus que són separats a la llar i dipositats al contenidor que els pertoca.

Veurem com una pela de plàtan o una closca d'ou es transforma en compost, com una ampolla d'aigua de plàstic pot servir per fer un forro polar, o com es pot reciclar una ampolla de vidre, per exemple. L'objectiu és conscienciar la ciutadania que si a casa separem els residus, aquests es poden reciclar i aprofitar, i així es converteixen en un nou recurs en lloc de convertir-se en un problema.

La campanya farà especial èmfasi en la fracció orgànica amb la finalitat que creixi el percentatge de recollida selectiva d'aquests residus, ja que són gairebé la meitat de la nostra bossa d'escombraries, i es reciclen en la seva totalitat a la planta de compostatge del Parc ambiental de Bufalvent. El resultat és el compost, un adob de gran qualitat que serveix per tenir horts i jardins més fèrtils al nostre territori.

Podeu anar veient els vídeos de la campanya en aquest enllaç.

Una de les imatges de la campanya
Una de les imatges de la campanya