Jornada tècnica amb els Ajuntaments per debatre com es pot augmentar la recollida selectiva

16 de març de 2017

Una trentena de persones en representació de diferents Ajuntaments consorciats han participat a la jornada tècnica convocada pel Consorci del Bages per a la gestió de residus amb un objectiu molt clar: debatre i proposar idees per augmentar de forma clara la recollida selectiva els propers anys. Els ens consorciats tenen un índex de selectiva que s'apropa al 40%, una xifra estancada des de fa anys, i l'objectiu és acostar-se o superar el 60% els propers anys. 

Després d'haver assistit al fòrum Wasteinprogress que es va fer a Girona (on ciutats d'arreu del món van explicar la seva experiència en l'augment del reciclatge) i d'una visita a dues mancomunitats del País Basc on també s'han disparat els índexs de selectiva gràcies a la instal·lació de contenidors que només es poden obrir amb targetes personalitzades, el Consorci ha volgut reunir polítics i tècnics dels ens consorciats per fer aquesta sessió de treball.

La jornada s'ha iniciat amb la benvinguda a càrrec de Marc Aloy, president de la comissió executiva del Consorci, i la presentació a càrrec del gerent, Ricard Jorba. Seguidament ha començat la sessió de treball, primer amb un treball personal de cada un dels assistents detectant factors a millorar i propostes de futur i després amb la posada en comú d'aquestes idees, en grups. Finalment, cada grup ha presentat les seves conclusions a la resta d'assistents.

Ara, les propostes seran recollides i valorades pel Consorci per tal de definir l'estratègia per als propers anys i presentar-la i consensuar-la amb els Ajuntaments consorciats.

Marc Aloy, president de l'executiva, presentant la sessió de treball als assistents
Marc Aloy, president de l'executiva, presentant la sessió de treball als assistents