Projectes educatius

Educació ambiental

És important separar els residus i fer-ne el tractament adequat però, per al nostre entorn i la nostra economia, el millor residu és aquell que no es produeix. Precisament amb la intenció de conscienciar la ciutadania de la importància de ser responsables en la generació de residus, el Consorci del Bages ha fet, des dels seus inicis, una aposta molt clara per l’educació i la sensibilització ciutadanes, a través de l’Aula Ambiental i a través de campanyes de comunicació i publicitat.

Campanyes de comunicació

Des de fa una dècada, el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus inverteix part dels seus recursos a difondre campanyes de sensibilització ciutadana a través de diferents accions al carrer i espais en mitjans de comunicació del territori.

Al llarg d’aquests anys les campanyes han anat evolucionant i canviant els seus protagonistes i els seus missatges per adaptar-los a l’evolució de la societat. S’han fet espots publicitaris i espais didàctics per a les teles comarcals, entrevistes radiofòniques, concursos, jornades de portes obertes al Parc Ambiental, s’han posat en marxa perfils a les principals xarxes socials i un canal youtube on es poden anar veient totes les produccions audiovisuals, etc.

Les campanyes han estat protagonitzades per personatges coneguts i per gent anònima que han col·laborat amb el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus en el seu compromís a favor del medi ambient. Els darrers mesos també s’ha posat en marxa el Canal Consorci, un programa televisiu en què el Consorci visita diferents municipis del Bages per parlar amb la gent del carrer sobre els seus hàbits i dubtes en matèria de reciclatge i residus.

Aula Ambiental

L’Aula Ambiental, impulsada i gestionada juntament amb el Camp d’Aprenentatge del Bages, s’ha convertit en un referent dins i fora de la comarca en tot allò relacionat amb l’educació ambiental. Recentment ha complert els 10 anys de vida amb unes xifres espectaculars: unes 35.000 persones han passat per alguna de les seves activitats, prop de 1.500 accions que inclouen diferents recursos educatius com visites, tallers, dinàmiques de rol, accions d’ambientalització de centres educatius, etc. D’entre totes les activitats organitzades per l’Aula Ambiental, la més demanada al llarg d’aquests deu anys ha estat la visita al Parc Ambiental de Bufalvent. En total, el Parc Ambiental ha rebut prop de 17.000 persones de gairebé 500 grups diferents de visitants. En aquestes visites, els participants poden conèixer l’entorn del Parc Ambiental i fer alguna activitat o taller relacionat amb la gestió dels residus

Vol del falcó
Vol del falcó

El Parc Ambiental rep periòdicament grups de visitants que fan una visita guiada i poden gaudir de l'espectacular vol del falcó. Si esteu interessats a visitar-nos, escriviu-nos a consorcidelbages@consorcidelbages.cat

Aula Ambiental
Aula Ambiental

L'Aula Ambiental del Consorci acull diverses activitats, especialment adreçades a escolars, per a la conscienciació ambiental.

Us mostrem la visita d'un grup d'alumnes al Parc Ambiental de Bufalvent.
Us mostrem la visita d'un grup d'alumnes al Parc Ambiental de Bufalvent.
Autor: Consorci del Bages
Enllaç al Canal Youtube

Al Canal Youtube del Consorci hi trobareu penjats els darrers anuncis de campanya, els vídeos d'Aula Verda, idees de reutilització, la visita de Canal Consorci als pobles i la resta de material audiovisual de campanyes anteriors.

Enllaç al web del Camp d'Aprenentatge de la Culla

El Camp d'Aprenentatge de la Culla i el Consorci del Bages per a la gestió de residus duen a terme conjuntament les activitats d'educació ambiental.