El programa Roba Amiga recull 270 tones de roba usada amb finalitats socials als municipis consorciats

8 de març de 2022

El programa Roba Amiga, que recull roba usada a través de 58 contenidors als municipis consorciats (Bages i Moianès), ha aconseguit recuperar més de 270.000 quilos de roba durant el 2021, en un projecte liderat pel Consorci del Bages per a la gestió de residus i gestionat per l’entitat Solidança.

Aquest projecte té una finalitat ambiental, de conversió de residus en recursos, i també és un projecte social per crear llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social, ja que la roba, un cop classificada, es ven en una botiga de Manresa, creant 2 llocs de treball per a persones en risc d’exclusió i oferint producte a preu molt assequible per a famílies en situació de vulnerabilitat.

Amb les 270 tones de roba recollida s’han evitat 2.234,305 kg d’emissions de CO2 a l’atmosfera, s’ha evitat que la roba vagi a parar al dipòsit de residus i s’ha fomentat l’economia circular amb valor social. Aquestes xifres situen els municipis consorciats com un dels territoris referents del projecte de Solidança/Roba Amiga.

La ciutadania, en aquests contenidors, pot dipositar roba usada, però encara en bon estat, neta i plegada i dins una bossa de plàstic o de paper. Tots els residus tèxtils recollits són seleccionats, es trien les peces que es poden aprofitar per tornar-les a introduir al circuit comercial, a preus molt assequibles, i generant llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social.

 

Imatge d'una planta de triatge i gestió de la roba recollida als contenidors
Imatge d'una planta de triatge i gestió de la roba recollida als contenidors